Zavod CoLab, Ljubljana

dr. Anja Jutraž, mag. inž. arh.

Dr. Anja Jutraž je univ. dipl. arh. Doktorirala je na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani z nalogo Vizualni digitalni sistem orodij za sodelovanje javnosti v prostorskem načrtovanju. Je raziskovalka,  Njene raziskave se osredotočajo na participacijo javnosti, javni prostor, digitalna orodja za sodelovanje javnosti v prostorskem načrtovanju, virtualne svetove in druga virtualna orodja za sodelovanje javnosti pri prostorskem načrtovanju, sodelovanje na daljavo, interdisciplinarno načrtovanje, integrirano projektiranje, urbane ambientalne intervencije idr. Raziskovalno delo intenzivno povezuje z arhitekturno prakso (notranja oprema, prenova stavb, poslovni objekti, šole itd.), kjer veliko pozornost posveča povezovanju zasnove stavbe in njenemu vplivu na zdravje in počutje uporabnikov.

Na Fakulteti za za arhitekturo v Ljubljani je bila vključena tudi v pedagoški proces (vodila je Collaborative Studio Puerto Rico-Slovenija, Arhitekturni laboratorij za interdisciplinarno sodelovanje, projekt Super mikroklima v bivalnem okolju, AEC Global Teamwork course na Univerzi Stanford itd).

Od leta 2017 sodeluje tudi na NIJZ (Nacionalni institute za javno zdravje) pri mednarodnem raziskovalnem projektu Indoor Air Quality.