Terme Krka

Janja Strašek, univ. dipl. ing. živ. teh.

Janja Strašek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je po končanem šolanju na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani začela svojo več kot dvajsetletno delovno pot v Krkinih termah Šmarješke Toplice. Danes je v Termah Šmarješke Toplice (Terme Krka) svetovalka za prehrano.

Janja Strašek je članica združenja nutricionistov in dietetikov Slovenije ter članica slovenskega združenja za klinično prehrano. Aktivno sodeluje tudi v strokovnih združenjih za prehrano, v Zvezi koronarnih klubov in društev Slovenije ter Zvezi društev diabetikov Slovenije. Vsa leta se aktivno udeležuje predavanj in seminarjev na temo zdrave prehrane, svoje znanje in izkušnje pa predstavlja v številnih interesnih društvih, šolah, podjetjih in humanitarnih organizacijah, katerih cilj je ozaveščanje o pomenu pravilne prehrane za zdravje.

O vodi pravi: "Od malega se spominjam svojih vragolij in aktivnosti v naravi in kako smo zadihani otroci prileteli domov z besedami: žejni, žejni … Nikoli nismo imeli želje po sokovih, napitkih, sladkih pripravkih, vedno je bila voda tista prava, ki nas je odžejala, napolnila. In tako je še danes."