Glowinface, ustanoviteljica

Karin Velikonja

Ustanoviteljica Glowinface joge obraza Karin Velikonja, svojo dejavnost opravlja že več kot pet let. Tečaje in delavnice vodi v Ameriki, Belgiji, Angliji, Italiji, na Hrvaškem in Sloveniji. Tehnike treninga obraznih mišic je naučila že več kot 1000 ljudi. Tekoče govori angleško, italijansko, hrvaško in slovensko.
 
Poleg tečajev v živo je leta leta 2018 ustvarila tudi online program joge obraza v angleškem in italijanskem jeziku ter ljudem iz vsega sveta omogočila vodeno vadbo kar iz udobja svojega doma. Poleg tega sodeluje z italijansko kozmetično korporacijo Marzia Clinic kjer prireja izobraževanja o pomembnosti te vrste vadbe iz vidika lepote in pomlajevanja. Jogo obraza je z razvojem posebnega tretmaja, ki vsebuje trening obraznih mišic, popeljala tudi v spa centre in kozmetične salone. Usposabljanja in licence podeljuje spa centrom in kozmetičnim salonom predvsem v Združenih Arabskih Emiratih (Dubai) in v Ameriki.

Sodeluje tudi z visoko tehnološko usmerjenim ameriškim podjetjem Bellabeat, kjer skupaj razvijajo aplikacijo in program joge obraza.

Njen cilj je jogo obraza predstaviti in z njo pomagati čim več ljudem. Trening obraznih mišic namreč ne spada samo v sfero lepote in pomlajevanja ampak predstavlja učinkovito tehniko rehabilitacije, izboljševanja zdravja in počutja. 
 
O gibanju pravi: »Gibanje ustvarja pretočnost (krvi, limfe, energije), pretočnost pa je ključna za zdravje in dolgoživost. Gibanje obraznih mišic sprošča napetosti v mišicah in mimiko, ki je posledica stresa in različnih emocij. Je pot do spoznavanja sebe tako na fizičnem kot čustvenem nivoju.«