Professional, ustanovitelj in direktor

Predrag Peđa Filipović

Predrag Peđa Filipović je višji fizioterapevt, ustvarjalec masažnih in velneških konceptov, je študent fizične psihoterapije, inštruktor joge in metode Ai Chi. Je usposobljen in specializiran za velnes in terapevtske tehnike v termalni vodi (Zdravilni ples in Watsu), pa tudi za neposredno japonsko moksibustijo. Diplomiral je iz gledališke igre na Akademiji umetnosti v Beogradu. Je tik pred zagovorom doktorske disertacije s področja zdravstvenega turizma in inovativnih velneških tehnik.

Je  oblikovalec in ustanovitelj masažne šole Professional v Beogradu in trener masaže. V njej  se je v 32 letih izobrazilo več kot 30.000 udeležencev. Je tudi ustanovitelj Wellness akademije Pedja Filipović.
Pedja je pionir zdravstvenega in velneškega turizma v Srbiji. Postavil je temelje zdravstvenega velnesa in je leta 2005 ustvaril prvi koncept kraljevskega termalnega kopališča Koviljača. To je hkrati tudi prvi celosten velneški koncept v zdravstveni ustanovi za rehabilitacijo v Republiki Srbiji. Ustvaril in postavil je temelje prvi nacionalni blagovni velneški znamki v Črni gori (Hotel Mediteran). Leta 2015 je prejel naziv ambasador velnesa Srbije, leta 2017 pa postane ambasador velnesa Črne gore.

Pedja Filipović je ustvaril mnoge velneške koncepte in izobraževal terapevte v najuglednejših ustanovah tako v Srbiji kot v regiji - Banja Koviljača, Prolom, Lukovska, Ribarska Banja, Niška Banja, Inštitut "Dr. Simo Milošević" v Igalu - Črna gora, Terme Olimije in Laško v Sloveniji, Terme Tuhelj na Hrvaškem, Banja Vrućica - Kardial v BiH. K turizmu pomembno prispeva tudi z ustvarjanjem prvega prodajnega koncepta "Spoznaj se!", ki že pet let uspešno »živi« v zdraviliškem hotelu Kraljevi Čardaci na Kopaoniku. Pedja je pogost gost in predavatelj študentom fizioterapije na Panevropski univerzi APEIRON v Banja Luki in vodi certificirana izobraževanja v Beogradu, Zagrebu, Reki, Sarajevu, Banja Luki, Podgorici in Laškem.

Pravi: "Zame je duševni velnes potovanje posameznika do sebe, da bi skozi ljubezen spoznal in sprejel svet okoli sebe ter dal svoj zdrav prispevek k temu edinstvenemu, čarobnemu potovanju, ki mu pravimo življenje!"