Urška Vahtar

Urška Vahtar je univerzitetna diplomirana ekonomistka. V času študija je raziskovala področja organizacijske in uporabne psihologije in diplomirala na temo coachinga. Znanje je nadgrajevala s študijem psihoterapije, Transakcijske analize in usposabljanjem za certif. Mental Coacha (ISMCA). Je izobraževalna trenerka in predavateljica na Višji strokovni šoli za kozmetiko in velnes Ljubljana ter mentorica razvojno – raziskovalni skupini študentom in drugim mladim v Mladinskem centru. Je direktorica podjetja Dicentis (www.dicentis.s ), družbe za izobraževanje in komunikacijske vede in za podjetja in šole pripravlja gradiva, programe; sodeluje pri organizaciji, izvaja predavanja, kadrovska izobraževanja, delavnice s področij komuniciranja, kariere, delovnih/medosebnih odnosov, priprav za nastop - predstavitev/prezentacije, upravljanje s tremo idr. mentalne treninge individualno ali v skupini. Izvaja avtorske delavnice “Music Mental Gym Learning” – usposabljanje s tehnikami in metodologijo RMG in MMG, glasbene terapije (Orff) kot eno izmed strategij razvoja mentalnih sposobnosti, učenja. Pri delu uporablja različne pristope in psihoterapevtske modalitete, operativni okvir bazira v okviru Transakcijske analize in drugih orodij (NLP, EFT, EMDR idr.).

Ima večletne izkušnje dela v tujini (NY, SC) ter dolgoletne izkušnje v medijih kot novinarka, voditeljica, scenaristka, urednica in moderatorka na radiu. Še vedno je aktivna novinarka (avtorica člankov, intervjujev), scenaristka, povezovalka dogodkov. Sodeluje z različnimi strokovnjaki na področju izobraževanja, komunikacje in coachinga (članica Slovenskega coaching združenja). Sodeluje pri različnih mednarodnih, (med)občinskih projektih z izobraževalnimi in turističnimi cilji. Sodeluje na projektu poklicnih kompetenc zaposlenih, kjer kot trenerka vodi več skupin s področja komunikacije, odnosov, motivacije na delovnem mestu. Že nekaj let sodeluje tudi pri izvedbi delavnic za starejše in ranljive skupine.
 
Rada ima glasbo (Glas.šola: prečna, kljunasta flavta, klavir) ter likovno umetnost. Predvsem pa obožuje gibanje in šport. V mladosti je bila aktivna košarkarica, rada ima odbojko, (namizni) tenis, tek, (fitnes) idr.
 
O gibanju pravi: “Vse, kar je pomembno, se giblje. Zame je gibanje tudi svoboda.”