Bodifit, ustanovitelj

Marko Geršak

Marko Geršak kot mednarodno priznan fitnes strokovnjak že več kot 20 let deluje v vlogi mentorja,  predavatelja, demonstratorja in promotorja FIT načina življenja v Sloveniji in svetu. Študiral je na kineziološki fakulteti v Zagrebu in je eden pionirjev slovenskega osebnega trenerstva in sodobnih kinezioloških pristopov pri nas. Je ustanovitelj največje slovenske strokovne fitnes organizacije blagovne znamke BODIFIT in koordinator več kot 80 strokovnih sodelavcev na področju rekreacije, športa in medicine. V začetku 20. stoletja je začel z integracijo aktualnih fitnes in kinezioloških trendov iz sveta v Slovenijo.

V več kot 20. letih delovanja na področju fitnesa je razširil skupnost sledilcev in fitnes navdušencev in več tisoč pripadnih rekreativcev, ki redno skrbijo za svoj FIT način življenja. Opravlja tudi funkcijo predsednika v letu 2020 ustanovljene SEKCIJE ZA FITNES REKREACIJO IN REGENERACIJO pri Gospodarski Zbornici Slovenije, katere glavni cilj je postaviti strokovne in sistemske temelje za uspešno delovanje fitnes področja v slovenskem gospodarstvu. Svoj pristop do treningov, gibanja, prehrane, filozofije življenja prenaša na strokovne sodelavce znotraj BODIFIT Akademije, na tisoče vadečih na vseh BODIFIT centrih po Sloveniji in tudi na vse udeležence mednarodnih kongresov po svetu, kamor ga redno vabijo.
 
O duševnem velnesu pravi: »Mentalni velnes je ravnovesje med gibanjem in regeneracijo, ki vzdržuje vse telesne funkcije na najvišjem nivoju.«